Latvija
Atpakaļ
Kuldīga
Atpakaļ Kuldīga
Viesnīcas:
Padures muiža
Sanatorijas:
Izklaides:
Lietuva
Atpakaļ
Kernave
Atpakaļ Kernave
Viesnīcas:
Pušų Šlamesy
Sanatorijas:
Izklaides:

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un zaļumballes, ko apmeklēt

TOP piedāvājumi
Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un zaļumballes, ko apmeklēt

Par ko sapņo katrs latvietis visu gadu? Par kārtīgiem svētkiem, dejām zaļumballē līdz pirmajiem gaiļiem un labu kopā būšanu. Vismaz mūsu sirdis pēc tā alkst ziemas aukstajos mēnešos. 

Vasara ir lielisks laiks, lai dotos ceļojumos, apmeklētu Latvijas skaistākās pilsētas un izbaudītu brīnišķīgo dabas skaistumu, kā arī plašo un daudzveidīgo pasākumu klāstu. Jūsu uzmanībai pasākumu izlase košākajām vasaras nedēļas nogalēm - bezmaksas pilsētas svētki un 2023.gada vasaras festivāli! 

Protams, šeit nav visi, bet tikai daļa visa no daudzveidīgā piedāvājuma, ko šogad plānojam apmeklēt arī mēs.

Pasākumi 12 nedēļas nogalēm: iesaka Gribu Atpūsties

  • 10. un 11. jūnijs Jelgavas smilšu skulptūru festivāls / Jelgava

Smilšu skulptūru festivāls Jelgavā  – kā glezna, kur galvenais otas triepiens ir uzticēts smiltīm. Viens no interesantākajiem notikumiem Latvijā, kas parāda, kā šķietami ierasts materiāls prasmīgās rokās var pārtapt par mākslu!

Svētkos tiek veidotas iespaidīgas smilšu skulptūras, ko rada profesionāli mākslinieki no visas pasaules. Skulptūru pamatā ir dažādas tēmas, un tās var būt gan sarežģītas konstrukcijas, gan liela izmēra instalācijas. 

Apmeklētājiem ir iespēja apbrīnot šos īslaicīgos mākslas darbus un baudīt dažādas papildu aktivitātes un pasākumus. Pasākums ir maksas. 

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv

  • 10. un. 11. jūnijs Karostas festivāls Liepājā / Liepāja

Mākslas nekad nevar būt par daudz. Tāpēc 10.jūnijā jādodas uz Liepāju. Festivālā piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki. Būs gan koncerti, izstādes, mākslas plenēri, gan vairāk. 

  • 17. jūnijā Lielais latgaļu tirgus senākajā Latvijas pilsētā Ludzā

Teju obligāts apskates objekts Latgalē, senākā Latvijas pilsēta, kura noteikti iekritīs sirdī – Ludzas baznīcas, vēsturiskais centrs ar šaurajām ieliņām un slēgtajiem pagalmiem, koptais pilsētas parks...

Latvijas senākā pilsēta Ludza aicina 17. jūnijā uz Lielo latgaļu tirgu. Tas ir viens varen interesants un aizraujošs pasākums! Varēsiet iegādāties dažādus latgaļu suvenīrus, rotaslietas, keramikas traukus un daudz ko citu. Arī satikt vietējos cilvēkus. Lielais latgaļu tirgus būs bagāts ar meistarklasēm un iespēju apgūt ne tikai praktiskas lietas, bet arī iegūt vērtīgas zināšanas ikdienai.

Esot Ludzas pusē, apskatiet arī Sv. Marijas statuja Baznīckalnā un Ludzas viduslaiku pilsdrupas starp Lielo un Mazo Ludzas ezeru. Šie skati vienkārši ir jāredz, un to dēļ mēs brauktu simtiem kilometru!

  • Līgo svētkos uz Rīgu - dancosim, dziedāsim un tirgosimies

Līgo svētki Rīgā ir vieni no spilgtākajiem un aizraujošākajiem notikumiem Latvijā, kuros var piedalīties ikviens - gan jaunie, gan vecie, gan ģimenes ar bērniem. Šo svētku laikā visa pilsēta sāk dzīvot pilnīgi citā ritmā. 

Dažādas izklaides un aktivitātes. Piemēram, 22.jūnijā Zāļu tirgus Domu laukumā, kur zemnieki un amatnieki no visas Latvijas dienas garumā piedāvās tradicionālos Latvijas labumus. 23. jūnijā Rīga pārtaps par dzejas un mūzikas pasauli. Un mazliet mistikas, jo Līgo tomēr ir ticējumu pilni un īpašā zāļu spēka caurstrāvoti!

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv

  • 1.jūlijā izbaudiet labākās zemeņu garšas Mālpils zemeņu svētkos!

1.jūlijā jau trešo reizi Mālpilī norisināsies Mālpils zemeņu svētki! Neaizmirstama pieredze ar tirdziņu, kūku konkursu, atraktīvām izdarībām, izklaidēm un lielisku Latvijas mākslinieku uzstāšanos.

  • 8.jūlijs uz Zvejnieksvētkiem Engurē un Jūras svētki Liepājā

Engurē 8.jūlijs - svētki visai ģimenei! Engure aicina tikties uz vien' garšīg' zivju zupiņ', lai baudītu kūpinātu zivju smaržu, lieliskas mūzikas pavadībā. Bet-Bet, Bermudu Divstūris un vēl, vēl, vēl.

8. jūlijā Liepājā notiks fantastiskie Jūras svētki! Pasākums ir bezmaksas. Tā būs lieliska iespēja doties ceļojuma un apmeklēt  piekrasti. Jūras svētkos būs visu veidu aktivitātes, kas piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pilna diena jūras krastā ar dažādiem pasākumiem, mūziku un vairāk. Un nav svarīgi, vai Jūs vēlaties relaksēties saulē vai izbaudīt aktivitātes, kas aizrauj – diena būs izdevusies. 

  • 14. līdz 16. jūlijs - Smiltenes pilsētas svētki

Svētki norisināsies no 14. līdz 16. jūlijam. Sagaidāma fantastiska atmosfēra, aizraujoši notikumi un, protams, izcilas mākslinieku uzstāšanās. Tas ir noteikti lielisks iemesls apmeklēt šo skaisto Vidzemes pilsētu.

  • 28.-30.jūlijs Cēsis 817 pilsētas svētki

Šī ir lieliska iespēja, lai sajustu Cēsu maģisko un pulsējošo atmosfēru, kas šos svētkus padara vienreizējus un neatkārtojamus. Svētku laikā varēsiet iepazīt pilsētas vēsturi, kas savieno pagātni ar tagadni. 

Pasākumu klāstā būs gan atraktīvas tūres un koncerti, gan nelielas izstādes un sporta spēles, dziedās un raitā deju solī līdzi sauks grupas “Musiqq”, “Labvēlīgais tips”! Būs arī lustīgas zaļumballes. 

Ja pēc svētkiem diena izdevusies varen gara, idejas naktsmājām skatiet ŠEIT.

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv

  • 4.-6.augusts Alūksnes pilsētas svētki

Vēl viens labs iemesls brīvdienās ieplānot Latgali ir Alūksnes pilsētas svētki. Tas ir gada galvenais notikums Alūksnē. Dziesmas, dejas un vēl nebijuši pasākumi. 

  • 4.-5.augusts Lībiešu svētki (Līvu savienībai - 100)" / Mazirbe, Talsu novads

Tradicionālie Lībiešu svētki, brīvdabas koncertuzvedums – veltījums Līvu savienības simtgadei. 

  • 12. augusts Viduslaiku svētki Jaunpilī / Tukuma novads

Jaunpilī tradicionālie Viduslaiku svētki Jaunpils pils teritorijā ar kultūras programmu priecēs visus 12.augustā. Apmeklētāji var sagaidīt viduslaiku tērpos tērptus dalībniekus, vēsturiskas rekonstrukcijas, mūzikas un deju priekšnesumus, amatnieku tirdziņus un dažādas viduslaiku kultūras iedvesmotas aktivitātes.

Jaunpils pils atrodas ļoti ainaviskā vietā, pie ūdeņiem un dabas. Tā ir viena no retajām, kurai ir izdevies saglabāt savu unikālo viduslaiku veidolu. Nedaudz pieskarties vēsturei - pielaikot viduslaiku tērpus, ieturēt maltīti viduslaiku krodziņā, kā arī iegremdēties īstā viduslaiku sapnī numurā ar romantisku baldahīnu un kamīnu. Kad tumsā pili izgaismo, sajūta ir maģiska - tik iespaidīgi tā izskatās. Arī pils apkārtne ir nemazākas ievērības cienīga. 

Ūdensdzirnavas, Jaunpils pils evaņģēliski luteriskā baznīca un pils parks, kur romantiska taciņa gar upi aizved līdz mīlestības akmenim. Pavisam tuvu - Kartavkalna dabas taka un slavenais tilts uz nekurieni. 

Idejas naktsmājām Tukuma pusē skaties ŠEIT.

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv
Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv
Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv

Foto: Jaunpils pils

  • 26.auguts Senās uguns nakts (visa piekraste)

Tas būs maģiski abpus abiem Baltijas jūras krastiem! Atnāc uz jūrmalu, aizdedz savu sveci, lāpu vai pievienojies pie kāda organizēta ugunskura, lai dotu par sevi zīmi citiem, un atzīmē to interneta kartē. Tavu uguni redzēs arī otrpus horizontam uguni aizkūrušie kaimiņi! 

Karti vari apskatīt ŠEIT. Pasākuma mērķis ir atgādināt sev, cik svarīga mums ir jūra, ka mēs esam piejūras valsts un jūra ir daļa no mūsu dzīves. Un mums tā ir jāsargā un jālolo!

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv

Vasaras festivāli 2023 - idejas Tavām brīvdienām

  • Starptautiskais mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls “Zobens un Lemess” 9. un 10. jūnijā Bauskas pilskalna parkā.
  • Positivus festivāls notiks 14. un 15. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Positivus ir mūzikas festivāls. Varēsiet klātienē baudīt gan pasaules slavenu mākslinieku, gan vēl jaunu un mazpazīstamu mūzikas talantu sniegumu.
  • Valmiermuižas etnomūzikas festivāls 15.jūlijā - koncerti, uguns skulptūra un vēl.
  • Saldus Saule notiks 28. un 29. jūlijā Kalnsētas parkā. Arī šogad uz skatuves kāps gan leģendāras un visiem zināmas zvaigznes, gan arī jauni mākslinieki.
  • “Summer Sound 2023” notiks šī gada 4. un 5. augustā Liepājā. Divu dienu garumā festivāla apmeklētājiem ir iespēja baudīt daudzu pašmāju un starptautisku mākslinieku koncertus, dažādas atrakcijas, šovus
  • “Bauska Taste 2023” 4. un 5. augustā Bauskas Pilskalna parka estrādē.  Muzikāli priekšnesumi, aktīvās nodarbes, dizaina tirdziņš, bērnu atpūtas zona un šūpuļtīkli! 
  • 12. augustā Valmiermuižas parkā norisināsies vienas dienas festivāls “Tinte”, kas sevi piesaka kā šogad lielāko mūzikas festivālu Vidzemē
  • 26. augustā Tallinas ielas kvartālā vasaras noslēguma festivāls “Ezīšfests 2023” ar dziesmām, dejām, dažādām aktivitātēm

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv
XVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII Deju svētki 

  • No 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā
Vispārējie Dziesmu un Deju svētki ir īpašs notikums, kas pulcē kopā latviešus no visas pasaules, lai kopīgi dziedātu, dejo un celtu Latvijas kultūras mantojumu. Šie svētki ir arī viens no faktoriem, kas veicina nacionālo vienotību un lepnumu par Latviju.

Dziesmu un Deju svētki ir svarīgs kultūras notikums, kas veicina latviešu tautasdziesmu, deju un mūzikas tradīciju saglabāšanu, kā arī attīsta jaunu mūzikas un dejas talantu. Svētku programmā ietilpst lielās kopas, koru un deju kolektīvu uzstāšanās, kā arī dažādas darbnīcas, semināri un kultūras pasākumi.

Priecāsimies, ja kādi no ieteikumiem un idejām noderēs plānojot savu vasaras atpūtu! Pirms došanās ceļā, neaizmirstiet pārliecināties par norises laiku, maksu un citu svarīgu informāciju organizatoru mājas lapā.

Un, kā allaž, lai saņemtu svarīgākos jaunumus no mums, aicinām pierakstīties mūsu jaunumu vēstuļu saņemšanai. Tas izdarāms ŠEIT.

Šīs vasaras pasākumi - pilsētu svētki, festivāli un vēl - GribuAtpusties.lv